Castiga bani online

Viata artificiala - ce este si legatura sa cu Inteligenta Artificiala

Pt. a putea incepe sa intelegem cum viata artificiala poate ajuta domeniul inteligentei artificiale, trebuie sa intelgem intai si intai ce este viata artificiala de fapt. Vazuta ca un camp de studiu, viata artificiala a luat fiinta in mod oficial in septembrie 1987 la Los Alamos, New Mexico. De atunci, domeniul este intr-o continua dezvoltare si din ce in ce mai multi oameni sunt interesati de posibilitatile oferite de viata artificiala si cum poate fi aceasta creata.
Primul pas este definirea corecta a vietii, inaite sa putem spune ca ceva are viata artificiala. Cercetatorii au argumentat ani in sir si nu au ajuns inca la o concluzie in afirmatia ca "ceva este in viata sau nu". Totusi, trebuie sa definim si artificialul. Tot ceea trebuie sa facem este sa organizam elementele artificiale corect si vom avea ceva ce traieste.
Ca un tot, viata artificiala este foarte diferita de Ingineria Genetica. Aceasta din urma presupune doar niste modificari asupra cuiva care deja traieste, in timp ce viata artificiala este ceva complet nou. Cautarea de a crea si a imbunatati fiintele create artificial are ca scop final o fiinta capabila sa isi dezvolte o inteligenta proprie. Acesta ar fi scopul final in domeniul vietii artificiale - crearea cuiva care poate sa gandeasca asemenea oamenilor !

Viata artificiala este probabil o noua modalitate de a crea inteligenta artificiala. Aceasta presupune lasarea fiintei sa se dezolte singura in loc sa fie fortata prin intermediul unui computer sa dea anumite raspunsuri la anumite intervale de timp. Majoritatea algoritmilor de invatare specifica computerlui cum trebuie sa invete, de aceea acesti algoritmi nu sunt suficient de puternici. Algoritmii genetici sau alti algoritmi ce presupun lucrul cu mutatiile, daca sunt corect alcatuiti pot determina o fiinta artificiala sa dezvolte anumite forme de inteligenta.

Niciun comentariu: