Castiga bani online

Teleimersiunea - filmul panoramic



Pentru a urmari dintr-un alt unghi click pe film si rotiti in directia dorita

Avand in vedere evolutia accentuata a tehnologiei din ultima perioada, era de asteptat ca aceasta sa-si faca simtita prezenta si in domeniul filmului. In cele ce urmeaza vreau sa va vorbesc despre teleimersiune. Poate parea un cuvant ciudat si neinteresant pentru majoritatea dintre noi, la inceput, dar de fapt se refera la un nou tip de filmare. Ei bine cei de la Immersive Media (companie canadiana) au realizat un dispozitiv ce filmeaza in toate directiile. Probabil cu totii ati vazut fotografii panoramice interactive (pe care le puteti roti 360 de grade, in toate directiile). Cam acelasi principiu este si in cazul filmelor realizate cu aceasta noua "camera". Numit Dodeca 2360, acest dispozitiv este format, de fapt, din 11 camere de filmat de foarte buna rezoluţie ce sunt amplasate in unghiuri vizuale diferite. Cu un soft special conceput se pot "uni" imaginile rezultate si astfel se creaza un nou format video, numit teleimersiune. Este de ajuns sa va imaginati ca in timpul unui meci de fotbal ati dori sa urmariti un anumit jucator si nu neaparat locul unde se afla mingea in acel moment. Prin aceasta noua tehnologie acest lucru este posibil. Daca v-ati dorit vreodata sa-l vedeti pe cel din spatele camerei de luat vederi in timpul unui interviu, acum este posibil. Fiecare privitor va putea urmari o scena din punctul lui de vedere la propriu :) .

Pe langa teleimersiune, softul folosit, ofera si un film in format obisnuit ce reprezinta o proiectie a filmului panoramic, o vedere de sus a scenei imortalizate, o imagine de ansamblu.

Dodeca 2360 are o rezolutie de peste 100 de milioane de pixeli pe secunda si cantareste aproximativ 10 Kg, iar tehnologia folosita este deja utilizata de cei de la FBI sau Google. Pentru mai multe detalii si filme demo intrati pe pagina oficiala Immersive Media.

Acest articol participa la concursul organizat de LuxMail Blog, sponsorizat de Forum IT

Niciun comentariu: