Castiga bani online

Atlas - cel mai avansat robot umanoid

Atlas este numele celui mai avansat robot umanoid din acest moment. Acesta a fost proiectat de catre Boston Dynamics, una dintre companiile de top din domeniul roboticii, sub contract cu Pentagonul. Scopul este acela de a crea un robot capabil sa intreprinda actiuni de salvare in situatii extreme, atunci cand ar fi prea periculos pentru oameni. Pot fi date numeroase exemple unde un asemenea robot s-ar face extrem de folositor: dupa un taifun, dupa un cutremur de mare intensitate, un incendiu scapat de sub control, etc.
Robotul de aproximativ 1,5m inaltime si 150Kg foloseste articulatii hidraulice pentru a exercita o forta masiva - o lovitura poate transforma un bloc de zgura in firmituri. Tot sistemul hidraulic il ajuta sa se indrepte daca este dezechilibrat. Cand alearga sunt activati anumiti senzori ce alcatuiesc o cale 3D ce-l ajuta sa nu se impiedice si poate manevra diverse unelte precum o surubelnita cu destula precizie.
In prezent, Atlas nu poate inca recupera o persoana dintre daramaturi de exemplu, insa dupa cum se poate observa din video, deja este capabil de multe in cazul unui dezastru - poate darama un perete, poate ridica pietre foarte grele, poate traversa un teren mlastinos, etc.

Niciun comentariu: