Castiga bani online

Prezentare Oneplus One - video


Oneplus One este una din cele mai interesante aparitii din ultima perioada in domeniul telefoniei mobile dupa parerea mea, si aparent nu numai a mea. Va invit in continuare sa urmariti o prezentare  video destul de buna a acestui terminal facuta de catre cei de la videotutorial.ro


Prezentare Oneplus One

pentru a vedea articolul original - click aici

Google face parteneriat cu Universitatea Oxford pentru cercetare in domeniul Inteligentei Artificiale

Google Brain
Google este una dintre companiile ce investeste masiv in domeniul roboticii. In acest scop, la inceputul acestui an (2014), au achizitionat DeepMind, companie specializata tocmai in acest domeniu. Din cate se pare acum Google DeepMind va colabora cu 2 dintre cercetatorii Inteligentei Artificiale din cadrul binecunoscutei Universitati Oxford. Conform lui Demis Hassabis - co-fondator DeepMind si vice-presedinte Google echipele vor lucra in special la recunoasterea imaginilor si a limbajului natural.
Cei doi cercetatori din cadrul Universitatii si-au creat fiecare si propriile companii: Dark Blue Labs - ce implica cercetarea modului prin care masinile pot intelege mai bine ce le transmit utilizatorii si Vision Factory - care este specializata in sistemele de recunoastere vizuala.
Google a angajat sapte profesori din spatele acestor doua companii, ei urmand sa colaboreze in continuare cu Universitatea din Oxford.
Zeus Kerravala, analist al ZK Research, considera acest parteneriat unul foarte inspirat, inteligenta artificiala putand fi aplicata si in cadrul aplicatiilor deja existente ale Google precum Google Maps sau Google+. Conform declaratiilor acestuia "AI (Artificial Intelligence / Inteligenta Artificiala) poate fi folosita pentru a face aplicatii mult mai predictive dar si pentru a face robotii mai inteligenti. Isi gaseste utilitatea in mod direct in domeniul roboticii, insa poate fi adaptata si altor aplicatii. Poate anticipa nevoile utilizatorilor. Inteligenta Artificiala poate ajuta aplicatiile sa inteleaga ce vor sa faca utilizatorii, bazandu-se pe actiunile lor din trecut."
Interesul Google in domeniul roboticii este relativ nou, iar parteneriatul cu Universitatea din Oxford se concretizeaza si printr-o donatie substantiala pentru departamentul de Stiinta Calculatoarelor si Inginerie, suma exacta nefiind data publicitatii. 
Google a achizitionat opt companii din domeniul roboticii in ultimul an, printre care si Boston Dynamics, compania ce a dezvoltat Atlas - cel mai avansat robot umanoid despre care va vorbeam in urma cu ceva timp

PhotoMath - aplicatia ce poate rezolva exercitii de matematica

PhotoMath
PhotoMath - aplicatia pentru  smartphone ce poate rezolva
exercitii de matematica 

MicroBlink este o companie care de-a lungul timpului au reusit sa dezvolte un algoritm OCR - Optical Character Recognition (Recunoasterea Optica a Caracterelor) foarte eficient, ce le-a permis in continuare sa-l implementeze intr-o serie de aplicatii foarte utile in viata de zi cu zi. Asa s-a nascut in urma cu ceva timp PhotoPay - o tehnologie deja implementata in 14 banci din Europa, ce permite fotografierea unei facturi cu ajutorul camerei unui smartphone si transferarea automata a banilor din contul bancar al utilizatorului pentru achitarea acesteia.
Ultima aplicatie a celor de la MicroBlink vine in ajutorul elevilor de pana la 14 ani, dar si a parintilor sau a tuturor celor ce intalnesc o problema simpla de matematica si vor sa o rezolve rapid, sau sa verifice raspunsul acesteia. Aplicatia poarta numele de PhotoMath si este capabila sa rezolve instant de la cele mai simple calcule matematice pana la formulele de calcul prescurtat, fractii, ecuatii sau radicali. Pentru asta este de ajuns sa pornesti camera, sa scanezi exercitiul si aplicatia iti va arata rezultatul instant. Pe langa rezultat, utilizatorul poate vedea pas cu pas rezolvarea acestuia.
PhotoMath este disponibila GRATUIT pe smartphon-urile cu sistem de operare iOS si Windows, urmand sa fie lansata si pe Android la inceputul anului 2015.

Va invit in continuare sa urmariti filmul de prezentare a aplicatiei si algoritmului ce sta la baza acesteia, explicat chiar de catre creatorii sai



prezentare "PhotoMath" in cadrul TechCruch Disrupt Europe, Londra

Bluesmart - prima geanta inteligenta

Bluesmart - prima geanta inteligenta
Daca zilele trecute va vorbeam despre conceptul de Crowdfunding, in continuare voi incerca sa va prezint si cateva proiecte ce sunt aproape de a deveni realitate tocmai datorita acestor platforme, sau chiar dintre cele care au fost deja implementate. Bineinteles ma voi concentrate asupra celor din domeniul inovatiilor tehnologice, ceea ce face obiectul acestui blog.
Astazi voi vorbi despre Bluesmart - prima geanta inteligenta, proiect ce a fost prezentat pe platforma Indiegogo si care s-a bucurat de un real succes. 

Practic Bluesmart este o valiza de inalta calitate ce poate fi controlata prin intermediul unei aplicatii smartphone. Aceasta este valabila incepand de la 195$ - pret special pentru cei care au sprijinit proiectul si au facut o comanda, pretul final estimandu-se la 450$. Dimensiunile valizei de 54.6 x 35.6 x 22.9cm sunt aprobate de orice companie aeriana si cantareste 3,8Kg.

Bluesmart are inclusa o baterie ce poate incarca orice device in jur de 6 ori si un compartiment special cu acces rapid pentru laptopul dumneavoastra. In cadrul aplicatiei puteti introduce detaliile calatoriei, astfel avand acces la diverse informatii precum statusul zborului sau vremea la destinatie. 
Senzorii de proximitate inclusi vor putea detecta daca v-ati indepartat de geanta si se va bloca automat. Acest lucru se poate face si manual prin intermediul aplicatiei, iar ridicand manerul, veti putea vedea greutatea exacta a gentii. Tot prin intermediul smartphon-ului puteti accesa softul de localizare pentru a sti in orice moment unde se afla bagajul dumneavoastra. De asemenea, se poate monitoriza un scurt istoric al calatoriilor, oferind informatii precum distanta parcursa in timp, aeroporturile vizitate, sau timpul petrecut in fiecare locatie.

Tomi Pierucci, co-fondator al proiectul declara: "Am venit cu ideea de a crea Bluesmart dupa ce am avut cateva experiente neplacute cu bagajele noastre, companiile aeriene obligandu-ne sa verificam gentile pentru ca mai apoi sa fie pierdute".
In acest moment Bluesmart a strans mai mult de jumatate din cei 40.000€ necesari pentru a implementa proiectul, astfel ca sunt sanse foarte mari ca acesta sa devina accesibil publicului larg in urmatorii ani.


video prezentare Bluesmart - prima geanta inteligenta

Tehnologii hoteliere - majordomii roboti sau aplicatia ce inlocuieste cheia/cartela de acces

robotul majordom
Marile lanturi hoteliere incearca sa fie in pas cu tehnologia si sa ofere clientilor o experienta cat mai placuta. Astfel au aparut Botlrs - majordomii hi-tech sau aplicatiile ce va pot ajuta sa deschideti usa camerei sau va ofera o harta digitala detaliata a hotelului in care va cazati. Este vorba de 2 lanturi hoteliere de renume la nivel international: Mariot si Starwood.

Daca se intampla sa va aflati in vizita in orasul Cupertino, California si va veti caza la hotelul Aloft ce apartine de lantul hotelier Starwood, veti fi surprinsi sa observati 2 majordomi mai putin obisnuiti. Acestia sunt de fapt 2 roboti “Botlrs”, denumiti A.L.O., care au fost construiti de Savioke si care sunt capabili sa execute sarcini simple ce tin de receptie si sa interactioneze cu oamenii. Practic in momentul in care unul din oaspetii hotelului cere diverse obiecte (precum o periuta de dinti sau prosoape), un angajat va incarca robotul cu acestea, va tasta numarul camerei si Botlrs se va ocupa de restul. Robotii sunt echipati cu senzori si conexiuni WiFi/4G pentru a comunica cu software-ul lifturilor, miscandu-se fara a atinge sau sparge nimic în jurul lor. Fiind inca in perioada de teste, clienti pot introduce un rating pe ecranul touch al robotului, sau îi pot oferi chiar si un bacsis sub forma unui tweet cu hashtag-ul #MeetBotlr. Cei de la Starwood iau in considerare extinderea acestui program si in alte 100 de unitati din intreaga lume incepand cu 2015, in functie de succesul de care se va bucura.

Si cei de la Mariot tin cont de ultimele tehnologii cand vine vorba de dotarea lanturilor de hoteluri. Astfel, in scurt timp veti putea beneficia de o aplicatie iOS sau Android prin care puteti controla aproape fiecare aspect al sederii voastre.
Astfel, prin intermediul aplicatiei, veti avea posibilitatea sa faceti check-in - ul cu o zi inainte de cazare, putand apela si la diverse elemente pentru personalizarea camerei, gen sampanie la rece. In acest fel se poate evita aglomeratia de la receptie si face ca intreg procesul sa se desfasoare mai rapid si mai placut pentru clienti. O alta optiune cel putin la fel de folositoare este aceea ca veti putea folosi smartphon-ul pentru accesul in camera. Astfel puteti elimina grija unei cartele de acces. Pe langa toate acestea aplicatia vine cu o serie de harti digitale ale hotelului pentru a va putea conduce in permanenta direct unde aveti nevoie. Aplicatia va fi introdusa si in hotelurile partenere cu Hilton, precum DoubleTree sau Embassy Suites si va contine si alte informatii utile.

Speram ca astfel de inovatii sa fie in curand ceva obisnuit in cadrul hotelurilor din intreaga lume.


Robotul majordom

Traducere in timp real a apelurilor de voce si video de la Skype si Microsoft

Skype Translator
Skype Translator
Comunicarea devine din ce in ce mai importanta in ziua de astazi. Unul dintre impedimentele comunicarii la nivel international este limba. Daca la nivel de text scris exista deja diferite solutii mai mult sau mai putin eficiente de traducere, la nivel de voce inca nu s-au produs modificari majore. Cei de la Skype si Microsoft si-au unit fortele pentru a incerca sa aduca un plus in acest domeniu si promit ca prin intermediul unei noi tehnologii sa putem vorbi fara probleme cu cineva din alt colt al lumii, fara a cunoaste limba respectiva. Si toate acestea pana la sfarsitul anului 2015.
Deep Neural Networks este denumirea noii tehnologii dezvoltata de cei de la Microsoft Research in ultimii 15 ani si care va fi implementata in binecunoscutul client Skype. Aceasta va traduce automat si aproape in timp real in cadrul unui apel video sau de voce si va fi inclus in windows 8 precum si in urmatoarele versiuni ale sistemului de operare.
Gurdeep Pall, vice presedinte al Skype declara: "Ideea ca oamenii nu se inteleg va fi un lucru de domeniul trecutului. In acelasi mod in care ne e greu sa ne imaginam lumea inainte de a putea calatori oriunde si rapid, fie ca folosim masina sau avionul, nu ne vom gandi niciodata 'Wow, au fost vremuri negre in care oamenii nu se puteau intelege intre ei.' Spre asta ne indreptam. "

Va invit sa urmariti mai jos 2 filmulete prin care se demonstreaza capabilitatile noii aplicatii Skype Translator. Ramane de vazut cat de eficienta va fi implementarea sa.



Skype Translator - demo in cadrul Microsoft's Worldwide Partner Conference 2014


Skype Translator

Crowdfunding - strange fonduri pentru proiectul tau

Multi au idei, au initiativa, au realizat un proiect ce poate avea succes, insa se lovesc de un impediment des intalnit - lipsa finantarii. Aici intervine conceptul de crowdfunding. Practic acesta se bazeaza pe o platforma online (si nu numai) prin care orice intreprinzator/inventator isi poate prezenta proiectul in scopul de a strange fonduri pentru realizarea acestuia de la oricine este interesat si dispus sa investeasca. Acest concept a pornit din Statele Unite, in acest moment bucurandu-se de succes in intreaga lume. 
Kickstarter este poate cea mai cunoscuta platforma ce ofera aceste servicii. Compania isi are sediul in Statele Unite si in acest moment este deschisa proiectelor venite din SUA, Anglia, Canada. Australia, Noua Zeelanda si Norvegia. Pentru a putea aplica din alte tari trebuie sa ai social security number, un cont bancar valabil in una din aceste tari, o adresa fizica si un act de identitate eliberat de autoritatile de acolo. Tocmai de aceea este mai complicat pentru un roman de exemplu sa acceseze acest serviciu, in cel mai rau caz putand apela la un prieten bun stabilit acolo si dispus sa-l ajute in acest sens.
Pe langa Kickstarter sunt si alte platforme de succes pecum Indiegogo sau Gofundme.

Conceptul Crowdfunding - beneficii

Platformele Crowdfunding functioneaza dupa cateva idei comune: promoveaza proiecte, colecteaza fonduri de la utilizatori pentru finantarea acestora si se sustin prin colectarea unor comisioane ce pot ajunge pana la 10%. Desigur sunt si care au comision 0, insa acestea se orienteaza in primul rand spre actiunile de caritate. In principiu un proiect este promovat cu scopul de a strange o anumita suma stabilita dinainte. Daca target-ul este atins acesta primeste finantarea - scazand comisionul aferent, daca nu fondurile stranse sunt returnate catre donatori fara a se percepe comision.
Pentru cei care apeleaza la aceste platforme beneficiile sunt evidente - pot strange fonduri pentru afacerea lor daca au un proiect viabil si se bucura de succes in randul donatorilor, pot beneficia de promovarea produsului/ideii lor astfel existand posibilitatea de a gasi chiar viitori clienti, pot face o prospectare de calitate a pietei unde vor sa patrunda. Cei care vor sa doneze prin intermediul acestor platforme, in primul rand pot ajuta un proiect care le este pe plac astfel contribuind la dezvoltarea lui. Sumele pot fi de la cele mai mici la cele mai substantiale in functie de posibilitatile fiecaruia, totodata avand garantia ca banii donati vor fi returnati in cazul in care nu se strange suma dorita. De asemenea, donatorii se pot bucura de mici recompense ce pot fi de la simple multumiri in public pana la produse sau posibilitatea de a beneficia printre primii de proiectul sustinut.

Crowdfunding-ul in Romania

Cum spuneam, pentru a beneficia de aceste platforme internationale, pentru un intreprinzator roman este destul de complicat. In Romania acest concept este destul de nou, insa cu siguranta va creste. Deja au aparut cateva site-uri de acest gen ce se bucura de un succes relativ. Printre acestea as mentiona Crestemidei, We Are Here, Multifinantare, sau platforma crowdfunding oferita de Universitatea Babes-Bolyai din Cluj

Orion pregatita sa fie lansata pentru primul test in Decembrie 2014

Orion este numele ultimei nave spatiale conceputa de NASA - National Aeronautics and Space Administration. Aceasta va fi lansata pentru prima data in spatiu in Decembrie 2014 pentru un test de 4,5 ore la 3600 mile deasupra Pamantului. Testul se va desfasura fara echipaj la bord. Cei de la NASA au postat un filmulet pe Youtube denumit sugestiv "Orion: Trial By Fire" (Orion: Testul de foc) prin care explica in detaliu in ce va consta acest prim test. Practic aceasta va ajunge mai departe decat orice alta nava conceputa pentru a putea transporta oameni din ultimii 40 de ani si prin temperaturi de doua ori mai mari decat cea a lavei topite. Va invit in continuare sa urmariti filmuletul de mai jos pentru a intelege mai in detaliu in ce va consta aceasta incercare

Felix Baumgartner depaseste viteza sunetului printr-o saritura din stratosfera - filmul complet



Red Bull Stratos - Felix Baumgartner depaseste viteza sunetului in cadere libera - 14 Octombrie 2012 - filmul complet

Felix Baumgartner in Romania

Felix Baumgartner este un nume care in urma cu aproape 2 ani (14 Octombrie 2012) a devenit cunoscut in intreaga lume in urma incercarii sale reusite de a depasi viteza sunetului in cadere libera, sarind din stratosfera. Austriacul este asteptat pe data de 23 Octombrie la Bucuresti unde va sustine un discrus in cadrul Conferintei de Leadership Enlightening 3.0 - Editia "Business Odyssey", care va avea loc la Stejarii Country Club, intre orele 08.30 - 17.30
Conferinta Enlightening, “Business Odyssey”, propune o agenda valoroasa, aducand in prim plan cele mai complexe scenarii de business, generand solutii nonconformiste pentru cresterea cifrelor de afaceri, cu speakeri de exceptie.
Conform Mediafax, alaturi de Felix Baumgartner, vor mai participa: Heather White - CEO, 2020 Communications Inc, Canada; Jean-François Fallacher - CEO, Orange România; Alex Gavan - Speaker Inspirational si alpinist de altitudine extrema, România; Youssef Hautier - Managing Director, Sonic+Pay; Robert Murray - CEO, GPG Technical Services, Canada; Christopher Neesham - Psiholog Corporatist și Instructor, Australia; Cătălin Velescu - Managing Director, 3M România.
Conferinţa va fi moderată de Oana Marinescu, consultant comunicare şi fondator Oma Vision. Invitat special al evenimentului pe partea de lifestyle va fi Mihaela Rădulescu, care impreuna cu Oana Marinescu il vor intervieva pe Felix Baumgartner in timpul conferintei.


Atlas - cel mai avansat robot umanoid

Atlas este numele celui mai avansat robot umanoid din acest moment. Acesta a fost proiectat de catre Boston Dynamics, una dintre companiile de top din domeniul roboticii, sub contract cu Pentagonul. Scopul este acela de a crea un robot capabil sa intreprinda actiuni de salvare in situatii extreme, atunci cand ar fi prea periculos pentru oameni. Pot fi date numeroase exemple unde un asemenea robot s-ar face extrem de folositor: dupa un taifun, dupa un cutremur de mare intensitate, un incendiu scapat de sub control, etc.
Robotul de aproximativ 1,5m inaltime si 150Kg foloseste articulatii hidraulice pentru a exercita o forta masiva - o lovitura poate transforma un bloc de zgura in firmituri. Tot sistemul hidraulic il ajuta sa se indrepte daca este dezechilibrat. Cand alearga sunt activati anumiti senzori ce alcatuiesc o cale 3D ce-l ajuta sa nu se impiedice si poate manevra diverse unelte precum o surubelnita cu destula precizie.
In prezent, Atlas nu poate inca recupera o persoana dintre daramaturi de exemplu, insa dupa cum se poate observa din video, deja este capabil de multe in cazul unui dezastru - poate darama un perete, poate ridica pietre foarte grele, poate traversa un teren mlastinos, etc.

The Grid - construieste-ti propriul site cu ajutorul inteligentei artificiale

De-a lungul timpului au existat multe servicii ce promiteau ca te pot ajuta sa-ti construiesti propriul site fara sa trebuiasca sa folosesti nici macar o linie de cod, insa nici unul nu a dus aceasta ideea pana la capat. Zilele trecute a fost lansat o noua aplicatie - The Grid, care - dupa cum spun dezvoltatorii sai - nu este doar un nou concept "do-it-yourself website builder" (construieste-ti singur propriul site) ci, cu ajutorul inteligentei artificiale poate realiza un site in intregime, adaptandu-se nevoilor tale.
Printre dezvoltatorii acestui proiect se numara Brian Axe - fost director in cadrul Google AdSense si Leigh Taylor - primul designer Medium.
Dan Tocchini, co-fondator si CEO al noii infiintate companii a incercat sa explice conceptul The Grid: "Ne-am petrecut ultimii ani construind o forma de inteligența artificială care funcționeaza ca propriul Dvs. designer personal, capabil să se gândească la brand-ul Dvs. și să îl prezinte în cel mai bun mod posibil. Designul se adaptează conținutului si nu invers. Practic utilizatorii vor trebui doar sa uploadeze imagini si text, The Grid urmand sa analizeze continutul si sa creeze un site personalizat in doar cateva minute. Va detecta zonele in care poate fi atasat cel mai bine un text in cadrul imaginilor, va taia imaginile folosind algoritmi precum cel de recunoastere a fetei si va adapta schema de culori automat. Toate acestea suna minunat nu-i asa? :) Ramane de vazut cum se vor putea pune in practica aceste idei.
Fiind o companie nou infiintata, cei de la The Grid spera sa stranga in jur de 70.000$ pana la finele primaverii 2015 chiar de la utilizatori, urmand a incepe productia si lansarea conturilor. Dupa cum putem vedea pe site-ul oficial - thegrid.io - pana in acest moment sunt deja 665 de "membri fondatori". Planurile sunt ca, odata lansat oficial, serviciul sa coste 25$/luna, insa cei care au contribuit pana atunci sa beneficieze de un discount, platind doar 8$/luna.
Cu siguranta cei care sunt in spatele acestui proiect au un "background" destul de solid pentru a ne da sperante ca proiectul poate fi unul reusit, insa ramane de vazut ce succes vor avea si mai ales cat de mult poate aceasta noua forma de inteligenta artificiala sa ajute utilizatorii.


Netograf.ro - aplicatie oficiala ANCOM de monitorizare si testare a serviciului de internet in Romania


Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM) a lansat de curand o aplicatie de testare si monitorizare a calitatii serviciului de internet de catre abonatii romani. denumit "netograf" Aceasta se afla inca in stadiul beta si poate fi testata pe site-ul oficial: www.netograf.ro
Aplicatia Netograf.ro a fost conceputa de ANCOM pentru a oferi utilizatorilor de internet din Romania un instrument independent, obiectiv si gratuit pentru a verifica permanent calitatea serviciului de internet pe care il platesc. Ei vor putea sa constate nu doar daca serviciul de internet pe care il au se ridica la calitatea promisa, ci si sa compare parametrii inregistrati cu cei obtinuti de abonatii altor furnizori”, a declarat Catalin Marinescu, presedintele ANCOM. 
Netograf.ro testează calitatea conexiunii între echipamentul terminal al utilizatorului final şi un server de test. Pentru testarea acestor parametri, utilizatorul trebuie să selecteze furnizorul, tipul de ofertă de care beneficiază şi tipul de conexiune. Furnizorii autorizaţi de servicii de acces la internet au obligaţia de a-şi introduce în aplicaţie datele tehnice ale ofertelor comerciale active prin intermediul unei interfeţe web. Aplicatia se diferentiaza de alte instrumente de acelasi tip si prin faptul ca, pe baza testelor efectuate de utilizatori si a ofertelor introduse, va calcula si valorile medii ale parametrilor tehnici de calitate oferiti de un anumit furnizor. De exemplu, in ceea ce priveste viteza serviciului de internet, aplicatia va calcula valoarea medie nationala inregistrata de fiecare furnizor sau valoarea medie pe localitate.